Artykuły
Podsumowanie projektu kulinarnego „Młodzieżowo, ale zdrowo”
25.11.2014 r. na stołówce internatu uroczyście zakończyliśmy projekt „Młodzieżowo, ale zdrowo”.
Podczas ostatniego spotkania 16 uczestników projektu miało okazję uczestniczyć w zajęciach dotyczących dekorowania i nakrywania stołów oraz podawania i dekorowania potraw, a także w pogadance na temat: „Co wiemy o racjonalnym żywieniu - fakty i mity żywieniowe funkcjonujące wśród młodzieży”.
Na pamiątkę udziału w projekcie wszyscy otrzymali książki E. Aszkiewicz pt.: „Kuchnia polska”. Aby umilić to spotkanie, uczestnicy projektu dzień wcześniej upiekli dwa ciasta o intrygujących nazwach: kopiec kreta i kilimandżaro. W swobodnych rozmowach przy kawie, herbacie i cieście dało wyczuć się żal, że zakończył się już projekt, ale wszyscy stwierdzili, że nie skończyła się nasza przygoda z gotowaniem.
https://zsl-zagnansk.pl/component/content/article/2-artykul/1687-podsumowanie-projektu-kulinarnego-mlodziezowo-ale-zdrowo#sigProIdcb7f83c6ae