europe svg facebook svgyt svgbip svg
europe svg
vulcan facebook svgyt svgbip svg europe svg

Zespół Szkół Leśnych im. Romana Gesinga w Zagnańsku

Podsumowanie projektu kulinarnego „Młodzieżowo, ale zdrowo”

Podsumowanie projektu kulinarnego „Młodzieżowo, ale zdrowo”

25.11.2014 r. na stołówce internatu uroczyście zakończyliśmy projekt „Młodzieżowo, ale zdrowo”.

Podczas ostatniego spotkania 16 uczestników projektu miało okazję uczestniczyć w zajęciach dotyczących dekorowania i nakrywania stołów oraz podawania i dekorowania potraw, a także w pogadance na temat: „Co wiemy o racjonalnym żywieniu - fakty i mity żywieniowe funkcjonujące wśród młodzieży”.

 Na pamiątkę udziału w projekcie wszyscy otrzymali książki E. Aszkiewicz pt.: „Kuchnia polska”. Aby umilić to spotkanie, uczestnicy projektu dzień wcześniej upiekli dwa ciasta o intrygujących nazwach: kopiec kreta i kilimandżaro. W swobodnych rozmowach przy kawie, herbacie i cieście dało wyczuć się żal, że zakończył się już projekt, ale wszyscy stwierdzili, że nie skończyła się nasza przygoda z gotowaniem.